Glenview Residence

By Chalet

This landscape renovation took place over several years. The first step was to remove buckthorn and reclaim the west side yard, improve drainage, and install a heated clay paver drive. The extensive border plantings are loaded with colorful perennials, hydrangea, and hibiscus that add color and texture from spring throughout fall. Once an open lawn, the back yard was converted into a private retreat for the family and now includes a pool, hot tub, pergola, fireplace, outdoor kitchen, garden shed, and landscape lighting. Site limitations paired with an intensive permit process posed several obstacles, but the design solution met the challenge. An expansive deck serves as the central element tying together all entertainment spaces and providing appropriate site drainage. The fireplace and pergola compliment the architecture of the home, while the back yard planting scheme is packed with colorful plants to seamlessly tie into the border plantings installed years earlier.

Visit the Website